رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

By registering with this blog you are also agreeing to receive email notifications for new posts but you can unsubscribe at anytime.


رمز عبور به ایمیل شما ارسال خواهد شد.


کانال رسمی سایت تفریحی

دکه سایت


نظر سنجی

نظرسنجی

به نظر شما کدام سریال امسال ماه رمضان بهتر است؟

Loading ... Loading ...

کلیپ روز




logo-samandehi

تصاویری از فرش قرمز اختصاصی برای بازیگران دیر رسیده در جشنواره فجر

عکس از جشن تولد ۳۸ سالگی آزاده صمدی

مصاحبه از زندگی شخصی امیرحسین مدرس و همسر دومش

عکس همسر آزاده نامداری و دخترش گندم

عکس جدید مهناز افشار و دخترش لینانا

نامه عسل پورحیدری در شبکه اجتماعی پس از خاکسپاری پدر

عکسی جالب از تینا آخوندتبار با دستکش بوکس در حال ورزش

تصاویر تبلیغاتی الیکا عبدالرزاقی و همسرش امین زندگانی

رتبه بدهید:

بهار، فصل بیدارشدن ویروس‌ها

با شروع فصل بهار و زنده شدن طبیعت، گرده‌افشانی گل‌ها و تغییر دما، بعضی از آلرژی و بیماری‌های ویروسی شایع می‌شوند.
به گزارش ایران، آلرژی‌ها اغلب بر اثر گرده‌افشانی گل‌ها، مایت‌های هوایی، کرک و پرزهای بدن پرندگان و یا بر اثر خوردن موادغذایی حساسیت‌زا به‌وجود می‌آیند که با علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه و عطسه ظاهر می‌شوند.
این بیماری در فصل بهار به تب یونجه معروف است. به‌غیر از آلرژی‌های فصلی، ویروس‌های دیگری هم ممکن است در محیط اطراف ما وجود داشته باشند، مانند: آبله‌مرغان، سرخک، سرخجه و غیره.
این قبیل بیماری‌ها غالباً در کودکان زیر ۱۰ سال شایع است اما گاه بزرگسالان را نیز در فصل بهار درگیر می‌کند.
بیماری‌های ویروسی فصل بهار
بیماری‌های ویروسی، در فصل بهار، در کودکان، به‌صورت ناگهانی بروز کرده و با دانه‌های ریز قرمزرنگ در قسمت‌های مختلفی از نواحی بدن آنها ظاهر می‌شوند.
این بیماری‌ها در سنین بلوغ ممکن است با درد مفاصل همراه باشد.

با شروع فصل بهار و زنده شدن طبیعت، گرده‌افشانی گل‌ها و تغییر دما، بعضی از آلرژی و بیماری‌های ویروسی شایع می‌شوند.

به گزارش ایران، آلرژی‌ها اغلب بر اثر گرده‌افشانی گل‌ها، مایت‌های هوایی، کرک و پرزهای بدن پرندگان و یا بر اثر خوردن موادغذایی حساسیت‌زا به‌وجود می‌آیند که با علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه و عطسه ظاهر می‌شوند.

این بیماری در فصل بهار به تب یونجه معروف است. به‌غیر از آلرژی‌های فصلی، ویروس‌های دیگری هم ممکن است در محیط اطراف ما وجود داشته باشند، مانند: آبله‌مرغان، سرخک، سرخجه و غیره.

این قبیل بیماری‌ها غالباً در کودکان زیر ۱۰ سال شایع است اما گاه بزرگسالان را نیز در فصل بهار درگیر می‌کند.

بیماری‌های ویروسی فصل بهار

بیماری‌های ویروسی، در فصل بهار، در کودکان، به‌صورت ناگهانی بروز کرده و با دانه‌های ریز قرمزرنگ در قسمت‌های مختلفی از نواحی بدن آنها ظاهر می‌شوند.
این بیماری‌ها در سنین بلوغ ممکن است با درد مفاصل همراه باشد. دکتر ابوالفضل اشرفی متخصص اطفال در این‌باره می‌گوید: ویروس‌های فصل بهار به چند گروه تقسیم می‌شوند، دسته‌ای از این ویروس‌ها، ضایعات پوستی ایجاد می‌کنند. مانند: سرخک، سرخجه، آبله‌مرغان. برخی موارد نیز بیماری‌های گوارشی ایجاد می‌کنند و همراه با اسهال و استفراغ هستند.

دسته دیگر ویروس‌های بهاری قسمت‌های دیگر بدن را درگیر می‌کند مانند: اریون و آنسفالیت. این بیماری‌ها مسری هستند و از راه دهان و دست‌های آلوده به افراد دیگر سرایت می‌کند.
اینگونه ویروس‌ها در مخاط بینی و گلو باقی مانده و با عطسه و سرفه در هوا پراکنده می‌شود و تا مدت طولانی در محیط وجود دارد.

بیماری‌های ویروسی فصل بهار معمولاً با نشانه‌هایی روی پوست بیمار همراه است. دکتر امیرهوشنگ احسانی متخصص پوست و مو و عضو هیأت علمی دانشگاه در این ارتباط می‌گوید: اینگونه ویروس‌ها نگهدارنده هستند و داروی قطعی که بخواهد آن را ریشه‌کن کند وجود ندارد. اما با انجام واکسیناسیون در سنین پائین می‌توان از خطر ابتلا در بزرگسالی کاست اما در هر حال ضایعات پوستی ناشی از آن گریزناپذیر است.

بیماری‌های ویروسی مانند آبله روی سطح پوست در هر جای بدن ممکن است ظاهر شود. تاول‌های ناشی از این بیماری در مناطق سطح پوست گسترده می‌شوند. تاول‌ها در مدت کوتاهی ترکیده و معمولاً با خارش همراه می‌شود.

بنابراین بهتر است با تجویز پزشک از پماد های مخصوص برای درمان آبله استفاده شود. با مصرف داروها و پمادهای مناسب طول دوره بیماری کوتاه‌تر می‌شود.

بهتر است تاول‌ها دستکاری نشود. علاوه بر آن تعریق پوست و گرمای هوای منزل شدت بیماری را بیشتر می‌کند بنابراین لازم است بیمار مرتب دوش آب ولرم بگیرد و از هوای خنک استفاده کند.

این روش به بیمار کمک می‌کند تا سریع‌تر بهبود پیدا کند. اگر بیماری آبله‌مرغان با سردرد و یا علائم تنفسی همراه باشد لازم است بیمار سریعاً به متخصص داخلی مراجعه کند.

بهداشت موادغذایی در بهار

ویروس‌های شایع فصل بهار تنها پوست و ظاهر افراد را تحت‌تأثیر قرار نمی‌دهند و گاه بیمار را دچار بیماری‌های جدی‌تر نیز می‌کنند. بیماری‌هایی مانند سرخک و آبله‌مرغان اغلب با درد شکمی همراه هستند.
دکتر محمدجعفر فره‌وش فوق‌تخصص بیماری‌های داخلی و استاد دانشگاه در این زمینه می‌گوید: از مشکلات داخلی که بیماری‌های فصل بهار به همراه می‌آورند تأثیر روی دستگاه گوارش و التهاب روده است.

این اختلالات به‌دلیل رعایت نکردن بهداشت در مسافرت‌ها و مصرف غذاهای آماده و اطمینان نداشتن از سلامت موادغذایی به‌وجود می‌آیند. همچنین سالم نبودن آب آشامیدنی، این ویروس‌ها را به بدن فرد مستعد بیماری انتقال می‌دهد. افرادی مانند زنان باردار، نوزادان و شیرخواران، کودکان، افراد سالمند، بیماران سرطانی و کسانی که سابقه بیماری قندخون دارند نیز بیش از سایر افراد در معرض این بیماری‌ها قرار دارند.

از این‌رو بیماری‌های ویروسی با تب و سردرد و بی‌حالی شروع شده و به‌تدریج به صورت لکه روی بدن ظاهر می‌شوند و یکی دو روز اول با شکم درد، اسهال و استفراغ همراه است. البته با بعضی از داروها بیمار بعد از چند روز درمان می‌شود اما باز با این حال مراقبت‌های بیشتر لازمه بهبودی بیماران است.

متخصصان توصیه می‌کنند در این فصل شیرخواران و کودکان از تماس با افراد مبتلا به بیماری‌های ویروسی خودداری کنند. دکتر اشرفی متخصص اطفال در این مورد می‌گوید: با مشاهده علائم ذکر شده در کودک والدین می‌بایست از فرستادن کودک به مهد و مدرسه خودداری کنند.
زنان باردار نیز باید مواظب باشند چون ممکن است در تماس با این ویروس‌ها بشدت بیمار شده و جنین وی نیز مبتلا شود.

با رعایت اصول بهداشتی بخصوص استفاده از ماسک و شست‌وشوی مرتب دست‌ها انتقال ویروس کمتر می‌شود.
زونا ویروس‌هایی که از طریق آبله، سرخک و سرخجه از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، در کودکان خطر جدی در پی ندارد.

اما در افراد بزرگسال ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد تا بیمار درمان شود. دکتر امیرهوشنگ احسانی متخصص پوســـــــت در این ارتبــــاط می‌گوید: شکل دوم آبله زونا نام دارد که در سن
۱۵-۱۰ ســـــالگی ویروس آبله ممکن اســـت در سیستم اعصـــــــــــاب بدن باقی بماند. این ویروس‌هــــــــا فعال نمی‌شوند و ممکن است به علت کاهش سیستم ایمنی بدن حتی با یک تب و یا خستگی، که در بدن نهفته بوده است تبدیل به زونا شود.

این بیماری معمولاً نواحی خلفی بدن را درگیر می‌کند، مانند دست، پشت پا و قسمت‌هایی از پشت بدن، همراه با ضایعات آبدار و خارش پوست است.

در صورت مشاهده اینگونه ضایعات بهتر است از قرص و یا پماد مناسب برای التیام خارش استفاده کرد و شدت و حدت آن را کم کرد.

دکتر احسانی در ادامه می‌افزاید: زونا قابل سرایت نیست، اما ممکن است افرادی را که هنوز به بیماری مبتلا نشده‌اند درگیر کند. در چنین شرایطی بهتر است از تماس با این افراد اجتناب کرد.

دکتر فره‌وش با اشاره به این که زونا یک بیماری جلدی پوست است، می‌گوید: این بیماری از کودکی در ریشه اعصاب باقی می‌ماند و با ضعف بدنی، قند خون، سرطان و یا بالا رفتن سن، اعصاب ستون مهره‌ها از داخل دردناک می کند.
در سنین بالا با کاهش سیستم ایمنی بدن، فرد مبتلا به زونا دیرتر مداوا می‌شود و گاهی مدتها بیمار احساس درد و ناراحتی می‌کند. آبله‌مرغان در دوران کودکی نیاز به مصرف دارو ندارد، اما هنگام ابتلا به زونا در بزرگسالی باید از داروهای ضدویروسی استفاده کرد.

به هرحال بیماری زونا نباید نادیده گرفته شود در صورتی که این بیماری شدت پیدا کند ممکن است عوارضی همچون زونای چشمی که سبب کاهش بینایی می‌شود به همراه داشته، به هنگام مشاهدات هرگونه ضایعات پوستی باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.

داروها و مسکن‌هایی که تجویز می‌شود التهاب و درد و قرمزی پوست و چشم را کمتر می‌کند.

در صورت مشاهده زونای چشمی می‌بایست بیمار را از خاراندن ضایعه‌ای که در چشمش ایجاد شده منع کرده و با کمپرس آب‌گرم و تمیز نگهداشتن چشم از عوارض خطرناک آن جلوگیری کرد.
بنابر این زونای چشمی را باید جدی گرفت چون ممکن است التهاب شدید باعث افزایش فشار به اعصاب داخل چشم و در نتیجه نابینایی شود.

دکتر اشرفی متخصص اطفال در مورد تغذیه کودکان هنگام بروز بیماری‌هایی مانند آبله، سرخک و غیره می‌گوید: غذای خاصی برای این بیماری‌ها توصیه نمی‌شود، اما مصرف مایعات و استراحت کردن بهترین راه مقابله با بیماری است. با مشاهده ضایعات پوستی آبدار بهتر است مرتب کودک را با آب ولرم حمام کرده و کودک را از کندن ضایعات پوستی منع کرد. برای این منظور می‌توان از سشوار خنک برای جلوگیری از التهاب سطح پوست استفاده کرد.
آنتی‌هیستامین‌ها و پمادهای ضدخارش در کاهش درد و تحمل بیماری مؤثر است اما کودکان و افراد حساس می‌بایست با تجویز پزشک دارو مصرف کنند.

در مورد بیماری مخملک نیز تجویز و مصرف دارو ضروریست و در روند بهبود بیماری مؤثر است. همه این ویروس های بهاری با نوشیدن بیشتر مایعات بهبود پیدا می‌کند.
درصد کمی از این بیماری‌ها احتمال پیچیده‌تر شدن دارد. با مشاهده شدت بیماری حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

با مراقبت‌های مادر و دریافت کمک‌های حمایتی، کودک سریع‌تر درمان می‌شود. پدر و مادر می‌بایست اصراری به استفاده از آنتی‌بیوتیک نداشته و حتماً کودک را در اولین روز بروز علایم به پزشک اطفال ارجاع دهند.

مقابله با ویروس‌ها

-‌ در صورت مشاهده یکی از علائم سرخک، سرخجه، آبله و اریون سریعاً به پزشک مراجعه شود.
– اگر یکی از علائم در کودک دیده شده از رفتن او به مهد و مدرسه خودداری شود.
– افراد سالمند، زنان باردار و بیماران خاص از تماس با افراد آلوده پرهیز کنند.
– برای شایع نشدن بیماری از ماسک استفاده شود.
– شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون در عدم انتقال ویروس‌ها مؤثر است.
– شستن سبزی‌ها و میوه‌ها با مواد ضدعفونی‌کننده مانع از سرایت میکروب ها و ویروس‌ها می‌شود.
به عقیده متخصصان اغلب در مکان‌های عمومی این قبیل ویروس‌ها فعال هستند و از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کنند.
با رعایت اصول بهداشتی و همچنین تزریق واکسیناسیون به موقع خطر ابتلا کاسته می‌شود. احساس مسئولیت همگانی یک جامعه سلامت آن جامعه را تضمین خواهد کرد.

تصاویر جدید بنیامین بهادری در کنار زن سال هند

تصاویر و حواشی حضور سحر قریشی و بازیگران در جشن پیراهن استقلال

عکسی جدید از آنا نعمتی و برادرش در رستوران

تصاویر جدید از هدیه تهرانی و مهران مدیری در سری جدید «قلب یخی»

عکس هایی از عروسی گلزار و النازشاکردوست در یک فیلم عروسی

دو عکس متفاوت الناز شاکردوست با عروسک گوفی و در آمبولانس

تصاویر نرگس محمدی به همراه مادرش در کنسرت موسیقی

تصاویری از حضور هنرمندان در کنسرت بابک جهانبخش

تبلیغ فروشگاهی

مطالب مرتبط با این موضوع

اجباری اجباری، ایمیل شما هرگز منتشر نخواهد شد