رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

By registering with this blog you are also agreeing to receive email notifications for new posts but you can unsubscribe at anytime.


رمز عبور به ایمیل شما ارسال خواهد شد.


کانال رسمی سایت تفریحی

دکه سایت


نظر سنجی

نظرسنجی

به نظر شما کدام سریال امسال ماه رمضان بهتر است؟

Loading ... Loading ...

کلیپ روز




logo-samandehi

تصاویری از فرش قرمز اختصاصی برای بازیگران دیر رسیده در جشنواره فجر

عکس از جشن تولد ۳۸ سالگی آزاده صمدی

مصاحبه از زندگی شخصی امیرحسین مدرس و همسر دومش

عکس همسر آزاده نامداری و دخترش گندم

عکس جدید مهناز افشار و دخترش لینانا

نامه عسل پورحیدری در شبکه اجتماعی پس از خاکسپاری پدر

عکسی جالب از تینا آخوندتبار با دستکش بوکس در حال ورزش

تصاویر تبلیغاتی الیکا عبدالرزاقی و همسرش امین زندگانی

رتبه بدهید:

گفتگوی جذاب با عادل فردوسی پور در مورد یورو ۲۰۱۲

هنوز هم عشق انگلستان است، حتی اگر تیم محبوبش –لیورپول- دیگر جایگاهی در فوتبال جزیره نداشته باشد یا انگلستان تبدیل به بحرانی‌ترین تیم جام شود. او هنوز هم به انگلستان عشق می‌ورزد و در عین ناباوری این تیم را شانس قهرمانی می‌داند. گفتگو با عادل فردوسی‌پور همیشه جذاب است، برای اینکه حرف‌هایش «بامزه» است حتی اگر بخواهد جدی‌ترین آدم روی زمین باشد. ترجمه کتاب «فوتبال علیه دشمن» سایمون کوپر، موجب شده تحلیل‌های فردوسی‌پور از فوتبال خارجی بسیار دقیق‌تر و مدون‌تر باشد. با او در آستانه جام ملت‌های اروپا به گفتگو نشستیم.

* به نظرت جام ملت‌های اروپا چه تاثیری می‌تواند در توسعه تیم‌ها داشته باشد؟
– بدون شک خیلی مهم است، این میزبانی‌هایی که به کشورهای مختلف می‌دهند و آن را میان کشورهای متفاوت پخش می‌کنند تا فوتبال میان اقشار مختلف ملت‌ها رخنه کند. اوکراین و لهستان خیلی در فوتبال اروپا جایگاهی ندارند و این میزبانی‌ها بسیار برایشان مهم و تاثیرگذار است. حتی این میزبانی‌ها از لحاظ سیاسی هم خیلی برای توسعه آنها نقش دارد و فوتبال باعث می‌شود که مسائل غیرسیاسی هم تحت تاثیر قرار گیرد و آنها سمت فرهنگ‌سازی و توسعه سوق داده شوند و فوتبال نقش کاتالیزور را برای آنها بازی کند.
* میزبانی مسابقات بزرگی چون جام ملت‌های اروپا می‌تواند در بعد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به کشورها کمک‌های شایانی کند، در این دو بعد چه تاثیری می‌تواند در دو کشور داشته باشد؟
– فکر می‌کنم از لحاظ سخت‌افزاری خیلی کمک می‌کند. به نظرم کمک‌هایی که یوفا به این کشورها می‌کند و درآمدزایی که برای آنها شکل می‌گیرد به هر حال می‌تواند به تجهیز زیرساخت‌ها و ورزشگاه‌های آنها تسری پیدا کند. همان اتفاقی که برای بلژیک و هلند رخ داد و حالا هم برای اوکراین و لهستان شکل می‌گیرد. همین که ورزشگاه‌های بزرگ و استاندارد در کشورها ساخته می‌شود خیلی در پیشرفت فوتبال کشورها نقش دارد و از لحاظ سخت‌افزاری آنها را بیمه می‌کند. از لحاظ نرم‌افزاری مطمئنا نقش دارد. حالا اینکه مثلا لهستان کشوری است که از لحاظ ساختار سیاسی و فرهنگی مشکلات بسیاری دارد و موضوع استفاده از بازیکنان رنگین‌پوست برایشان تبعات اجتماعی بسیاری داشت و اتفاقات و ماجراهای نژادپرستانه در این کشورها نقش اساسی داشتند و حالا با برگزاری این مسابقات بسیاری از مشکلات فرهنگی حل خواهد شد. از لحاظ فوتبال هم آنها می‌توانند با بسیاری از کشورهای صاحب سبک در فوتبال تنه به تنه بزنند و موجب پیشرفت فوتبال آنها در بعد فنی شود و با قیاس بدون واسطه به زورآزمایی با مدعیان فوتبال اروپا بپردازند چراکه در حال عادی شاید آنها نمی‌توانستند در این سطح از بازی‌ها حضور داشته باشند و این میزبانی موجب می‌شود آنها در این دوره از مسابقات حضور داشته باشند و سنجش خوبی برای فوتبال‌شان باشد. به هرحال برای اینکه فوتبال هر کشوری پیشرفت کند باید با بهترین‌ها مبارزه کنند و از آنها الگو بگیرند و این دوره از مسابقات فرصت بسیار خوبی برای آشنایی و زورآزمایی با بالاترین سطح فوتبال جهان است.
* به نظرت این دوره از مسابقات جنگ میان ستاره‌ها است یا اندیشه مربیان در آن تاثیرگذار است؟
– (آه بلندی می‌کشد که تکیه‌کلام خودش است) ولله نمی‌شود تاکید کرد به نظر من. نمی‌شود گفت که این مسابقات جنگ مربیان است یا جنگ ستاره‌ها. به نظرم ترکیبی از این دوتاست. . . (صدا قطع می‌شود)
* (چند ثانیه بعد) صدایت قطع شد!
– آره! من این موبایلم یکدفعه به صورت خودجوش قطع می‌شود (با صدای بلند می‌خندد) درباره آلمان می‌خواستم بگویم که نمی‌شود تاکید کرد که فقط ستاره دارد یا مربیانش تنها عامل موفقیت‌شان است. اسپانیا هم به همین شکل. ولی با این وجود من خودم احساسم این است که ستاره‌ها چربش بیشتری بر اندیشه مربیان دارند چرا که همیشه در لحظات حساس این ستاره‌ها بودند که نتیجه بازی‌ها را تعیین کردند.
* به نظرت کشوری در این دوره از رقابت‌ها خواهد آمد که سبک بازی‌اش همانند بارسلونا باشد؟
– والله نه به آن شکل! من الان احساس می‌کنم بارسلونا الگویی برای سایر تیم‌ها شده است. اسپانیا هم مقیاس کوچک‌تری از بارسلوناست. بقیه تیم‌ها هم اصلا تصور نمی‌شود که سبک بازی بارسلونا را بخواهند انجام دهند. تنها نمونه همین اسپانیاست که تحت تاثیر این تیم قرار می‌گیرد .
* فکر می‌کنی اسپانیا زیر فشار جایگاه بارسلونا قرار دارد؟
– به‌هرحال همه نگاه‌ها به سمت این تیم است تا تیکی تاکای آنها را دوباره در این جام ببینند و تیم ملی اسپانیا مطمئنا زیر سایه سنگین بارسلونا قرار خواهد گرفت و انتظارات از این تیم بسیار بالاست.
* شانس کدام تیم برای قهرمانی بیشتر است؟
– من خودم فکر می‌کنم روی کاغذ کشورهایی مثل آلمان، هلند و اسپانیا شانس بیشتری برای قهرمانی دارند اما یک حسی به من می‌گوید که انگلستان می‌تواند در این تورنمنت کار بزرگی کند و قهرمان شود. هر چند اعتقاد دارم که می‌توانستند از مربی بهتری برای تیم‌شان سود ببرند.
* خودت طرفدار انگلستان هستی و این حرف را می‌زنی؟
– نه خیلی به آن شکل! اما ترجیح می‌دهم انگلیس قهرمان شود. تیمی که بعد از چهل و پنج، شش سال که هیچ جامی را نبردند شاید تصادفا اتفاقاتی بیفتد و بالاخره جامی ببرند.
* ستاره احتمالی یا پدیده این دوره از مسابقات کیست؟
– (مکث طولانی) خیلی سخته که از کسی بتوانم نام ببرم اما ژیرو بازیکن فرانسه و مون‌پلیه فکر کنم بتواند پدیده این جام شود اگر به او بازی برسد. حتی جو هارت دروازه‌بان انگلیس هم می‌تواند نقش تاثیرگذاری در این تورنمنت داشته باشد.
* به یادماندنی‌ترین بازی جام ملت‌ها که همیشه در ذهنت مانده چیست؟
– من خودم بیشتر آلمان- هلندهای جام ملت‌های اروپا را دوست داشتم. همان هلندی که در جام ملت‌های ۱۹۸۸ و در اوج منازعات دو کشور و در حالی که با هم اختلافات سیاسی و فرهنگی بسیاری داشتند روبه‌روی هم قرار می‌گرفتند و بازی‌های حساسی را به نمایش می‌گذاشتند. همان بازی‌هایی که یکی از بازیکنان هلند لباس یکی از بازیکنان آلمان را گرفت و به عنوان دستمال کاغذی از آن در دستشویی استفاده کرد. این اوج دشمنی دو کشور را پس از جنگ‌های جهانی نشان می‌داد و حتی در این کتابی که ترجمه کردم نوشته شده که این روزها اگرچه کمرنگ‌تر شده اما من همیشه بازی‌های آلمان- هلند را بازی‌های خاص می‌دانستم و برایم جذابیت داشت.
* آموزه‌های جام ملت‌های اروپا برای فوتبال آسیا چه می‌تواند باشد و چه برداشت‌هایی برای ما خواهد داشت؟
– به نظرم قیاس این دو قاره قیاس مع‌الفارق است. شما به همین مسابقات خنده‌دار لیگ قهرمانان آسیا نگاه کنید، مثلا همین سپاهان که صعود کرده برای دور بعد می‌تواند کل تیمش را تغییر دهد و اگر چنین موضوعی را در اروپا مطرح کنید بسیار خنده‌دار است و همه به شما می‌خندند. یا مثلا انتخاب بهترین بازیکن آسیا را با اروپا مقایسه کنید، آنجا واقعا بهترین بازیکن اروپا است اما اینجا حتما باید در آسیا باشد یا حتما باید در مراسم شرکت کند. برای همین جواد نکونام نتوانسته این عنوان را به دست بیاورد یا پارک جی سونگ به این مراسم نتوانسته برود چراکه حتما باید در آسیا حضور داشته باشند و به نظرم نمی‌توان اصلا این دو قاره را با هم مقایسه کرد و ما نمی‌توانیم به استانداردهای آنها حتی نزدیک شویم.

تصاویر جدید بنیامین بهادری در کنار زن سال هند

تصاویر و حواشی حضور سحر قریشی و بازیگران در جشن پیراهن استقلال

عکسی جدید از آنا نعمتی و برادرش در رستوران

تصاویر جدید از هدیه تهرانی و مهران مدیری در سری جدید «قلب یخی»

عکس هایی از عروسی گلزار و النازشاکردوست در یک فیلم عروسی

دو عکس متفاوت الناز شاکردوست با عروسک گوفی و در آمبولانس

تصاویر نرگس محمدی به همراه مادرش در کنسرت موسیقی

تصاویری از حضور هنرمندان در کنسرت بابک جهانبخش

تبلیغ فروشگاهی

مطالب مرتبط با این موضوع

اجباری اجباری، ایمیل شما هرگز منتشر نخواهد شد