رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

By registering with this blog you are also agreeing to receive email notifications for new posts but you can unsubscribe at anytime.


رمز عبور به ایمیل شما ارسال خواهد شد.


کانال رسمی سایت تفریحی

دکه سایت


نظر سنجی

نظرسنجی

به نظر شما کدام سریال امسال ماه رمضان بهتر است؟

Loading ... Loading ...

کلیپ روز




logo-samandehi

تصاویری از فرش قرمز اختصاصی برای بازیگران دیر رسیده در جشنواره فجر

عکس از جشن تولد ۳۸ سالگی آزاده صمدی

مصاحبه از زندگی شخصی امیرحسین مدرس و همسر دومش

عکس همسر آزاده نامداری و دخترش گندم

عکس جدید مهناز افشار و دخترش لینانا

نامه عسل پورحیدری در شبکه اجتماعی پس از خاکسپاری پدر

عکسی جالب از تینا آخوندتبار با دستکش بوکس در حال ورزش

تصاویر تبلیغاتی الیکا عبدالرزاقی و همسرش امین زندگانی

رتبه بدهید:

چگونه گیرا و جذاب صحبت کنیم؟

جالب است بدانید خیلی از افرادی که جذاب صحبت می‌کنند، بخش قابل توجهی از این جذابیت را مدیون صدایشان هستند. به عبارت دیگر، این افراد توانسته‌اند با آموزش دادن صدایشان، مخاطب‌ جذب کنند. هر کسی می‌تواند با رعایت نکات و انجام تمریناتی که در ادامه اشاره خواهیم کرد، صدایش را در مدتی نسبتا کوتاه، دلپذیرتر از آنچه که هست، تبدیل کند. پس با ما همراه باشید تا با عادات و تمرینات درست صحبت کردن بیشتر آشنا شوید.

به اندازه‌ی کافی بلند صحبت کنید

بلندتر صحبت کنید، طوری که صدایتان شنیده شود. اگر مِن‌مِن کنید یا اینکه صدایتان فقط در حد پِچ‌پِچ به گوش برسد، دیگران فرصت خواهند داشت صحبت‌تان را قطع کنند یا حضورتان را در گفت‌وگو نادیده بگیرند. منظور این نیست که داد بزنید، بلکه فقط سعی کنید بلندی صدایتان را متناسب با موقعیت تغییر بدهید. مثلا اگر مقابل جمعیتی صحبت می‌کنید که تعدادشان زیاد است، باید بلندتر صحبت کنید تا صدایتان به گوش همه برسد. اما در شرایط عادی و مکالمات روزمره لازم نیست خیلی بلند صحبت کنید؛ چرا که ممکن است با بلند صحبت کردن نابه‌جا، روی مخاطب‌تان تأثیر منفی بگذارید.

شمرده صحبت کنید

تند تند صحبت کردن عادت ناپسندی است که موجب می‌شود دیگران نتوانند پا‌ به‌ پای صحبت‌هایتان پیش بیایند یا حتی منظورتان را متوجه شوند. افرادی که سریع صحبت می‌کنند، ممکن است مخاطب‌شان از گوش کردن به صحبت‌هایشان دست بکشد. پس کمی آهسته‌تر کلمات را ادا کنید و بین جملات‌تان یک مکث کوتاه داشته باشید. به این ترتیب راحت‌تر می‌توانید روی بخش‌هایی از صحبت‌هایتان تأکید کافی بگذارید و فرصت داشته باشید نفسی تازه کنید. اما حواس‌تان باشد از آن طرف بوم نیفتید! خیلی آهسته صحبت کردن هم عادت پسندیده‌ای نیست. اگر بیش از حد آهسته صحبت کنید، به گوش مخاطب‌تان یکنواخت و خسته‌کننده خواهید آمد، طوری که احتمال دارد طرف مقابل حوصله‌اش سر برود و دیگر به ادامه‌ی صحبت‌تان گوش نکند.

سرعت ایده‌آل صحبت کردن چیزی بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ کلمه در دقیقه است. اما اگر جایی سخنرانی می‌کنید، پیشنهاد می‌شود با سرعت متغیر صحبت کنید. مثلا وقتی قصد دارید روی موضوعی تأکید کنید، بهتر است با سرعت آهسته‌تر صحبت کنید و برعکس، برای اینکه در مخاطبان‌تان شور و هیجان ایجاد کنید، سرعت صحبت کردن‌تان را بالاتر ببرید.

واضح صحبت کنید

برای اینکه صحبت کردن‌تان جذاب‌ به نظر برسد، شکی نیست که باید کلمات را واضح ادا کنید. باید در تلفظ کامل و صحیح تمام کلماتی که بر زبان‌تان جاری می‌شوند، دقت کافی به خرج بدهید. هنگام صحبت کردن، دهان‌تان را به اندازه‌ی کافی باز و لب‌هایتان را شل‌ کنید. همچنین بگذارید زبان و دندان‌هایتان حین صحبت کردن در موقعیت مناسب قرار بگیرند. به این ترتیب می‌توانید از شل و نوک زبانی صحبت کردن جلوگیری کنید. شاید اولش برای‌تان سخت باشد تمام کلمات را کامل و صحیح تلفظ کنید، اما مطمئن باشید بعد از مدتی تمرین، عادت خواهید کرد و تلفظ واضح کلمات، برای‌تان طبیعی خواهد شد.

نفس عمیق بکشید

تنفس عمیق یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها برای جذاب‌ شدن صدا هنگام صحبت کردن‌ است. اغلب مردم وقتی صحبت می‌کنند، خیلی تند و کم‌عمق نفس می‌کشند. به همین دلیل، صدایشان خیلی طبیعی به نظر نمی‌رسد و بیشتر تودماغی شنیده می‌شود. در عوض، باید از دیافراگم نفس بکشید، نه از قفسه‌ی سینه. برای اینکه بدانید آیا درست نفس می‌کشید، می‌توانید یک دست‌تان را روی شکم‌تان بگذارید، جایی زیر دنده‌ی آخر، و نفس بکشید. در این حالت، شانه‌ها با همزمان با دَم به سمت بالا حرکت می‌کنند و در هنگام بازدم می‌افتند. همچنین در این حالت باید بتوانید انبساط شکم‌تان را حس کنید.

برای تمرین، با پنج شماره یک نفس عمیق بکشید، طوری که شکم‌تان از هوا پر شود و سپس با پنج شماره، هوای دمیده شده را بیرون بدهید. این روش نفس کشیدن را تمرین کنید و بعد از اینکه مسلط شدید، سعی کنید هنگام صحبت کردن نیز همین‌طور نفس بکشید. و اما دو نکته:

_ یادتان باشد وقتی نشسته یا حتی ایستاده صحبت می‌کنید، هرگز قوز نکنید سرتان را بالا و شانه‌هایتان را به سمت عقب بگیرید. وقتی بدن‌تان در این وضعیت باشد، راحت‌تر می‌توانید نفس عمیق بکشید و از صدایتان برای جذاب شدن کمک بگیرید. این طرز نشستن یا ایستادن به افزایش اعتمادبه‌نفس نیز کمک می‌کند.

_ نفس کشیدن‌تان را طوری تنظیم کنید که بتوانید در آخر هر جمله، دَم بگیرید. به این ترتیب، مخاطب‌تان هم فرصت خواهد داشت که صحبت‌هایتان را هضم کند. البته اگر به روش تنفس عمیق مسلط باشید، آن‌وقت می‌توانید بدون اینکه مجبور باشید برای دَم گرفتن مکث کنید، مستقیما به جمله‌ی بعدی بروید.

با گام متغیر صحبت کنید

گام صدا تأثیر بسزایی در جذاب‌ صحبت کردن دارد. اگر با صدای لرزان صحبت کنید یا اینکه روی گام صدایتان کنترل نداشته باشید، مخاطب‌تان حس خواهد کرد که دست‌پاچه هستید. اما اگر بتوانید تعادل صدایتان را حفظ کنید و بر گام طبیعی صدایتان کنترل داشته باشید، شنونده حس آرامش خواهد گرفت و مجاب می‌شود پای ادامه‌ی صحبت‌تان بنشیند. برای اینکه بر گام صدای خود مسلط شوید، می‌توانید تمریناتی را که در ادامه آورده‌ایم، انجام بدهید. نباید در تمام مدتی که صحبت می‌کنید، گام صدایتان یکنواخت باشد، بلکه باید در هنگام ادای برخی کلمات، گام صدایتان را بالاتر ببرید تا بتوانید روی برخی کلمات تأکید بیشتری بگذارید.

تصاویر جدید بنیامین بهادری در کنار زن سال هند

تصاویر و حواشی حضور سحر قریشی و بازیگران در جشن پیراهن استقلال

عکسی جدید از آنا نعمتی و برادرش در رستوران

تصاویر جدید از هدیه تهرانی و مهران مدیری در سری جدید «قلب یخی»

عکس هایی از عروسی گلزار و النازشاکردوست در یک فیلم عروسی

دو عکس متفاوت الناز شاکردوست با عروسک گوفی و در آمبولانس

تصاویر نرگس محمدی به همراه مادرش در کنسرت موسیقی

تصاویری از حضور هنرمندان در کنسرت بابک جهانبخش

تبلیغ فروشگاهی

مطالب مرتبط با این موضوع

اجباری اجباری، ایمیل شما هرگز منتشر نخواهد شد