رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

By registering with this blog you are also agreeing to receive email notifications for new posts but you can unsubscribe at anytime.


رمز عبور به ایمیل شما ارسال خواهد شد.


کانال رسمی سایت تفریحی

دکه سایت


نظر سنجی

نظرسنجی

به نظر شما کدام سریال امسال ماه رمضان بهتر است؟

Loading ... Loading ...

کلیپ روز




logo-samandehi

تصاویری از فرش قرمز اختصاصی برای بازیگران دیر رسیده در جشنواره فجر

عکس از جشن تولد ۳۸ سالگی آزاده صمدی

مصاحبه از زندگی شخصی امیرحسین مدرس و همسر دومش

عکس همسر آزاده نامداری و دخترش گندم

عکس جدید مهناز افشار و دخترش لینانا

نامه عسل پورحیدری در شبکه اجتماعی پس از خاکسپاری پدر

عکسی جالب از تینا آخوندتبار با دستکش بوکس در حال ورزش

تصاویر تبلیغاتی الیکا عبدالرزاقی و همسرش امین زندگانی

رتبه بدهید:

چرا ایرانی‌ها سریال‌های آسیای شرقی را دوست دارند؟

عجیب هم نبود، چون بین انبوه سریال‌های خانوادگی‌، «سال‌های دور از خانه» داستان خود را ساده و بی‌دردسر و البته جذاب تعریف می‌کرد و مردم را بسادگی جذب خود کرده بود. موفقیت اوشین بود که پای هانیکو و سریال «داستان زندگی» را هم به تلویزیون باز کرد، با آن تیتراژ معروف و متن ماندگار: «زندگی منشوری است در حرکت دوار» که البته در نسخه اصلی این متن روی تیتراژ وجود ندارد و در واقع شاهکار دوبلورهای ایرانی است!
 

همان سال‌ها، چند سریال جذاب دیگر از آسیای شرق و خاوردور راهی ایران شد و همچنان مردم، داستان‌های چشم‌بادامی‌ها را دوست داشتند. شوییچی و پدرش محبوب مردم بودند و لین‌چان و یارانش موفقیتی فراتر از تصور پیدا کردند.
مردم سریال‌های شرقی را به مراتب بیش از سریال‌های آمریکایی و اروپایی دوست داشتند و همین سبب موفقیت طبیعی و دائم مجموعه‌های شرقی شده بود.
این روند ادامه داشت تا اواسط دهه ۷۰ همزمان با تغییر ذائقه مردم، شکست پیاپی چند سریال ژاپنی و کره‌ای، سکه سریال‌های آسیای شرق را از رونق انداخت.
حراجی
ناگفته نماند در دوران رواج این سریال‌ها، تلویزیون مدام فیلم‌های ژاپنی مطرح از جمله آثار کوروساوا (بویژه «ریش قرمز»!) را هم به نمایش گذاشت و نوعی قرابت و همسانی فرهنگی میان این آثار با مخاطب ایرانی ایجاد شد.
سال‌های سال، خبری از سریال‌های شرقی نبود و مجموعه‌های کانادایی و استرالیایی با آدم‌ها و مناظر طبیعی بکر و کم‌نظیرشان مهمان رسانه ملی بود و از مردم ایران دلبری می‌کرد.
مردم قصه‌دوست ایران، همچنان میان مجموعه‌ها، هر کدام را که قصه بهتری داشت، بیشتر دوست ‌داشتند.
چنان که در این دوران مثلا مجموعه‌ای مانند «آن شرلی» با اقبالی استثنایی روبه‌رو شد یا سریال «داستان‌های جزیره» تمام رکوردهای جذب مخاطب را جابه‌جا کرد!
همزمانی کاهش اقبال مردم به سریال‌های خارجی با حذف سریال‌های ژاپنی، کره‌ای و چینی، نشانه مشخص و بارزی بود که در این سال‌ها جدی گرفته نشد.
موج تازه سریال‌های شرقی، وامدار درخشش و محبوبیت یک کدبانوی تمام‌عیار بود؛ یانگوم «جواهری در قصر» بی‌شک یکی از پربیننده‌ترین مجموعه‌های خارجی پخش شده در تمام ادوار بود.
مردم علاقه عجیب و بی‌حد و حصری به این سریال نشان دادند و موفقیت این مجموعه، راه را برای ورود انبوهی از سریال‌های شرقی باز کرد. آخرین نمونه، سریال موفق «افسانه دونگ یی» بود که پخش آن بتازگی پایان یافت و بسیار پرمخاطب بود.
اقبال و علاقه عجیب مردم ایران به این‌گونه آثار، ریشه‌های مختلفی دارد. بی‌شک اصلی‌ترین دلیل، نزدیکی فرهنگی مردم ما با اهالی خاوردور است.
بسیاری از سریال‌های موفق شرقی مشخصا به مفاهیمی می‌پردازد که برای ما بسیار آشنا و عزیز است مانند بردباری، ایثار، شهامت و صداقت. از سوی دیگر، شکل روابط در این سریال‌ها برای مخاطب ایرانی بسیار باورپذیرتر و قابل فهم‌تر است تا سریال‌های اروپایی. علاوه بر این، نکته مهم و قابل توجه در سریال‌های خاور دور، داستانگویی است.
برخلاف سریال‌های ایرانی که بشدت وامدار فرم‌روایی است، سریال‌های شرقی کاملا در خدمت داستانگویی ساخته می‌شود.
ساختار ساده و بدون تکلف این سریال‌ها بویژه داستان‌های تاریخی و جذاب، در کنار تکنیک مناسب و استفاده از لوکیشن‌های تر و تازه و دیدنی، مجموعه‌های شرقی را برای مخاطب ایرانی بسیار دوست‌داشتنی جلوه می‌دهد.
یادمان باشد نسلی که امروز مخاطب اصلی سیماست، از دوران کودکی در معرض انیمیشن‌ها و کارتون‌هایی بود که همین اهالی مشرق زمین به شکلی عالی می‌ساختند.
خیلی از ما خوب یادمان هست آن علامت عجیب و غریب ژاپنی را که در آخر قسمت‌های سریال‌های کارتونی می‌آمد و معنایش «ادامه دارد» بود!
این حقیقتی آشکار و کهنه است که ضریب نفوذ مجموعه‌های شرقی در میان مخاطب ایرانی، به دلایل متنی و فرامتنی بسیار بالاست و مردم همچنان توجه و علاقه خود را به این مجموعه‌ها آشکار می‌کنند.
با وجود این، کاش نویسندگان و سازندگان ایرانی هم سراغ داستان‌های تاریخی جذاب و کم‌هزینه بروند و آثاری خلق کنند که برای مردم به همین جذابی باشد.
آیا آرزوی بعیدی است که دوست داشته باشیم یک دونگ‌یی کاملا ایرانی را تماشا کنیم یا یانگوم وطنی را؟ قصه‌ گویی، عنصر مهم و کلیدی از دست‌رفته‌ای است که در آثار نمایشی ما مغفول واقع می‌شود و دوری‌اش سبب شده حالا دیگر امپراتور، دوست‌داشتنی‌تر از رستم باشد!

تصاویر جدید بنیامین بهادری در کنار زن سال هند

تصاویر و حواشی حضور سحر قریشی و بازیگران در جشن پیراهن استقلال

عکسی جدید از آنا نعمتی و برادرش در رستوران

تصاویر جدید از هدیه تهرانی و مهران مدیری در سری جدید «قلب یخی»

عکس هایی از عروسی گلزار و النازشاکردوست در یک فیلم عروسی

دو عکس متفاوت الناز شاکردوست با عروسک گوفی و در آمبولانس

تصاویر نرگس محمدی به همراه مادرش در کنسرت موسیقی

تصاویری از حضور هنرمندان در کنسرت بابک جهانبخش

تبلیغ فروشگاهی

مطالب مرتبط با این موضوع

محمدمهدی

ارسال در ۲ آذر ۱۳۹۱

1

من که اصلا خوشم نمیاد

پاسخ به کامنت

gameapp

ارسال در ۳ آذر ۱۳۹۱

2

بزرگترین مرجع بازی های و برنامه های گوشی های اندرویدی و اپلی با لینک مستقیم دانلود منتظر حضور همگی شما در وب سایت گیم اپ هستیم

پاسخ به کامنت
اجباری اجباری، ایمیل شما هرگز منتشر نخواهد شد