رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

By registering with this blog you are also agreeing to receive email notifications for new posts but you can unsubscribe at anytime.


رمز عبور به ایمیل شما ارسال خواهد شد.


کانال رسمی سایت تفریحی

دکه سایت


نظر سنجی

نظرسنجی

به نظر شما کدام سریال امسال ماه رمضان بهتر است؟

Loading ... Loading ...

کلیپ روز




logo-samandehi

تصاویری از فرش قرمز اختصاصی برای بازیگران دیر رسیده در جشنواره فجر

عکس از جشن تولد ۳۸ سالگی آزاده صمدی

مصاحبه از زندگی شخصی امیرحسین مدرس و همسر دومش

عکس همسر آزاده نامداری و دخترش گندم

عکس جدید مهناز افشار و دخترش لینانا

نامه عسل پورحیدری در شبکه اجتماعی پس از خاکسپاری پدر

عکسی جالب از تینا آخوندتبار با دستکش بوکس در حال ورزش

تصاویر تبلیغاتی الیکا عبدالرزاقی و همسرش امین زندگانی

رتبه بدهید:

نگاهی به متن و حواشی اکران فیلم «چه جوری میلیاردر شدم»

اوضاع غریبی است! خیلی غریب و عجیب! سینمای ایران به کجا می رود؟ از یک سو «خصوصی» و «گشت ارشاد» فضای سینمای ما را آلوده می کنند و از سوی دیگر هم معجون هایی کلیشه ای و نخ نما مثل همین فیلم تازه اکران شده «چه جوری میلیاردر شدم»!

قضیه اصلی اما از این قرار است: جایگزینی «گشت ارشاد» و «خصوصی» با دو فیلم دیگر به نام های «نارنجی پوش» و «چه جوری میلیاردر شدم»!

بله! باید قبول کنیم که سینمای ما در این زمان و زمانه چه در عرصه تولید و چه در حیطه مدیریت، در همین اوضاع و احوالات چرخ می زند و ظاهراً بنا هم ندارد که از این دایره قدم بیرون بگذارد.

از مقدمات و مؤخرات و مقتضیاتی که برای آن دو فیلم کذایی رخ داد و سرنوشتی که بدان گرفتار شدند که بگذریم می رسیم به این واقعیت که در سینمای ما هنوز فیلم هایی مثل «چه جوری میلیاردر شدم» تولید می شود و برخی فیلمسازان هنوز چنین تصوراتی از مخاطب دارند و برای بیننده فرضی خود چنین محصولاتی تولید می کنند و لابد می دانسته و مطمئن بوده اند که هنوز چنین فیلمی مخاطب دارد و حتماً سود قابل توجهی را نصیب سازندگانش خواهد کرد! و الا از عقل و خرد به دور است و از منطق و واقعیت نیز، که کسی سرمایه و وقتش را برای تولید چیزی صرف کند که می داند مخاطبی ندارد و به شکست خواهد انجامید. و نیز بگذریم از اینکه در چنین موقعیتی و در حالی که بخش های مختلف سینمای ایران با هم مثل کارد و پنیر برخورد می کنند و بعد از توقیف دو فیلم جنجالی، فضا کاملا متشتت و خطرپذیر شده، براستی هیچ گزینه ای بهتر و آبرومندانه تر از شاهکاری مثل «چه جوری میلیاردر شدم» موجود نبود تا جای فیلم های قبلی را به شکل سینماورزانه تر و قابل دفاع تری پر کند و به قول معروف آبی باشد نرم و آرام بر آتشی آنچنان سخت و سوزنده و نه دستاویزی دیگر برای ملتهب تر و بلکه مضحک تر شدن فضا!

فیلم «چه جوری میلیاردر شدم» یک ارتجاع تصویری است به دوره فیلم فارسی های ماقبل تاریخ سینمای ایران و نوعی ادای دینی به شاهکارهای فیلم فارسی زمان شاه! این لمپنیسم خنک و سطحی، بی آنکه ذره ای به سینما و ماهیت و ذات و اصالت و ارزش های فرمیک و محتوایی آن وفادار و اساساً ارزشی برای آن قائل باشد ، سینمای ایران را در عصر حاضر، مضحکه خود کرده و به لطف مدیریت بی تدبیر فرهنگی و آشفتگی اوضاع، تصمیم دارد حظ و بهره ای یکپارچه از این شرایط ببرد و ظاهراً هم موفق بوده تا به حال!

«چه جوری میلیاردر شدم» گرچه ارزش نقد ساختاری و محتوایی ندارد ولی این اهمیت را داراست که آیینه ای شود برای اینکه بتوان در آن، اوضاع و مناسبات سینمای امروز ایران را که پر از مدعی و طبیب و طبل پر سر و صداست بهتر دید.

کسانی که فیلم را دیده اند حتماً با نگارنده هم عقیده اند که «چه جوری میلیاردر شدم» نه جایی برای نقد فنی دارد و نه حرفی برای گفتن در حوزه سینما، اما آنچه جای سؤال دارد این است که مدیران سینمایی و دفاتر پخش و همه آنها که در اکران سینمایی این روزها به ویژه با آن وضعیتی که در ابتدای این متن بدان پرداختیم، نقشی و مدخلیتی دارند، آیا گزینه بهتر و آبرومندانه تری برای اکران نداشته اند تا فضای سینمای این روزها را اندکی آبرومندتر کند؟

تصاویر جدید بنیامین بهادری در کنار زن سال هند

تصاویر و حواشی حضور سحر قریشی و بازیگران در جشن پیراهن استقلال

عکسی جدید از آنا نعمتی و برادرش در رستوران

تصاویر جدید از هدیه تهرانی و مهران مدیری در سری جدید «قلب یخی»

عکس هایی از عروسی گلزار و النازشاکردوست در یک فیلم عروسی

دو عکس متفاوت الناز شاکردوست با عروسک گوفی و در آمبولانس

تصاویر نرگس محمدی به همراه مادرش در کنسرت موسیقی

تصاویری از حضور هنرمندان در کنسرت بابک جهانبخش

تبلیغ فروشگاهی

مطالب مرتبط با این موضوع

اجباری اجباری، ایمیل شما هرگز منتشر نخواهد شد