رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

By registering with this blog you are also agreeing to receive email notifications for new posts but you can unsubscribe at anytime.


رمز عبور به ایمیل شما ارسال خواهد شد.


کانال رسمی سایت تفریحی

دکه سایت


نظر سنجی

نظرسنجی

به نظر شما کدام سریال امسال ماه رمضان بهتر است؟

Loading ... Loading ...

کلیپ روز




logo-samandehi

تصاویری از فرش قرمز اختصاصی برای بازیگران دیر رسیده در جشنواره فجر

عکس از جشن تولد ۳۸ سالگی آزاده صمدی

مصاحبه از زندگی شخصی امیرحسین مدرس و همسر دومش

عکس همسر آزاده نامداری و دخترش گندم

عکس جدید مهناز افشار و دخترش لینانا

نامه عسل پورحیدری در شبکه اجتماعی پس از خاکسپاری پدر

عکسی جالب از تینا آخوندتبار با دستکش بوکس در حال ورزش

تصاویر تبلیغاتی الیکا عبدالرزاقی و همسرش امین زندگانی

رتبه بدهید:

سرشناس ترین ورشکستگان سال ۲۰۰۸

ابرار: بحران مالى سال ۲۰۰۸ به عنوان یکى دیگر از سال هاى تاریخى به ثبت خواهد رسید. اکثراقتصاد دانان در سال گذشته، سال ۲۰۰۸ را سال رشد اقتصادى جهان مى خواندند اما این سال با بحران شدید در وضعیت مسکن شروع شد و به تدریج به بخش هاى مالى- اقتصادى نظیر بانک ها وشرکت هاى بیمه سرایت کرد و به این ترتیب کم کم کشور آمریکا و درنتیجه کشورهاى دیگر را کم وبیش هدف قرار داد. به گفته تحلیل گران تبعات بحران سال ۲۰۰۸ بسیار شدید تراز رکود اقتصادى سال ۱۹۲۹ بود.
ریشه یابى بحران ۲۰۰۸
در سال هاى اخیر وضعیت اقتصادى به نسبت خوب پیش مى رفت.نرخ بهره به شدت کاهش پیدا کرده بودوهمین مسأله موجب افزایش سرمایه گذارى ومصرف ونیز کاهش میزان بیکارى شده بود. شرایط مطلوب اقتصادى افراد را به فکر خریدارى مسکن انداخت. به این ترتیب بانک هاى مسکن نیز براى رونق بخشیدن به بازار مسکن از اعطاى وام خود دارى نکردند.

ابرار: بحران مالى سال ۲۰۰۸ به عنوان یکى دیگر از سال هاى تاریخى به ثبت خواهد رسید. اکثراقتصاد دانان در سال گذشته، سال ۲۰۰۸ را سال رشد اقتصادى جهان مى خواندند اما این سال با بحران شدید در وضعیت مسکن شروع شد و به تدریج به بخش هاى مالى- اقتصادى نظیر بانک ها وشرکت هاى بیمه سرایت کرد و به این ترتیب کم کم کشور آمریکا و درنتیجه کشورهاى دیگر را کم وبیش هدف قرار داد. به گفته تحلیل گران تبعات بحران سال ۲۰۰۸ بسیار شدید تراز رکود اقتصادى سال ۱۹۲۹ بود.
ریشه یابى بحران ۲۰۰۸
در سال هاى اخیر وضعیت اقتصادى به نسبت خوب پیش مى رفت.نرخ بهره به شدت کاهش پیدا کرده بودوهمین مسأله موجب افزایش سرمایه گذارى ومصرف ونیز کاهش میزان بیکارى شده بود. شرایط مطلوب اقتصادى افراد را به فکر خریدارى مسکن انداخت. به این ترتیب بانک هاى مسکن نیز براى رونق بخشیدن به بازار مسکن از اعطاى وام خود دارى نکردند. اما کم کم رشد اقتصادى و افزایش تورم، بانک ها را بر آن داشت که سود تسهیلات بانکى را افزایش دهند. درنتیجه محاسبات خریداران براى پرداخت وام هایشان بهم ریخت. از طرفى عده اى به دلیل شرایط بیکار شده بودند. این مسائل شروع یک بحران مالى را دامن زد. به تدریج این شرایط موجب ورشکستگى شرکت ها ومؤسسات بسیارى شد. ورشکستگى بانک هاى مسکن دولتى نظیر « فردى مک» و «فنى مى»، بانک سرمایه گذارى «لمن برادرز » با سرمایه اى بیش از۶۰۰ میلیارد دلار و در ادامه بانک هاى سرمایه گذارى «مریل لینچ»،« گلدمن» و نیز بزرگترین شرکت بیمه بین المللى آمریکا به نام ALG، از عواقب این بحران تلقى مى شوند. درسال ۲۰۰۸ بیش از ۵۰ بانک به جمع سازمان هاى بحران زده آمریکا اضافه شدند وبه این ترتیب در حال حاضر، ۱۷۱ بانک در این لیست قرار دارند که سرمایه آنها ۶/۱میلیارد دلار برآورد شده است. این رقم ورشکستگى در۱۳ سال اخیر بى سابقه محسوب مى شود.
تاریخچه ورشکستگى:
واژه ورشکستگى از واژه لاتین bancus به معنى (میز یا نیمکت) و ruptus به معنى شکسته استخراج شده است. بانک به جایگاهى گفته مى شد که افراد آنجا نشسته و به نوشتن شرح معاملات خود وشمردن پول هایشان مى پرداختند. اگر یکى از آنها به مشکلى برمى خورد که از ادامه کار منع مى شد یا توان ادامه تجارت را نداشت. میز یا نیمکتى راکه روى آن نشسته بود مى شکست تا به بقیه اعلام کند شخصى که این جایگاه متعلق به او بوده دیگر توان ادامه تجارت را ندارد. از آنجایى که این عمل در ایتالیا بسیار متداول بود بسیارى این واژه را ایتالیایى تصور مى کنند و عده اى نیز آن را برخاسته از زبان فرانسه مى دانند. فیلیپ دوم از اسپانیا به ۴ نمونه از ورشکستگى در اسپانیا در سال هاى ،۱۵۵۷ ،۱۵۶۰ ۱۵۷۵ و ۱۵۹۶ اشاره مى کند که بدین ترتیب اسپانیا اولین جایى است که ورشکستگى در آن به ثبت رسیده است. در شرق نیز کم کم نمودى از ورشکستگى دیده شده با این تفاوت که براى فرد ورشکسته مجازاتى برابر با اعدام در نظر مى گرفتند. البته این حد مجازات مخصوص کسى بود که بیش از ۳ بار ورشکست شده باشد. در پى بحران مالى اخیر جهان، بعضى از خسارات مالى به عنوان بزرگترین و وخیم ترین ها در سال ۲۰۰۸ شناخته و ثبت شدند، که در این پرونده به بررسى آنها خواهیم پرداخت:
– ورشکستگى مؤسسه مالى :Lehman Brothers

این مؤسسه مالى در سال ۱۸۵۰ توسط برادران Lehman به نام هاى Henry، Emanuel و Mayer در آلاباماى آمریکا تأسیس شد. این مؤسسه کلیه خدمات مالى، بانکدارى، سرمایه گذارى و مدیریت سرمایه را تحت پوشش قرار مى دهد. طبق آمار درآمد خالص آن ۷/۶ میلیارد دلار گزارش شده است که حدوداً ۰۱۳/۶ میلیارد آن به منظور ارائه خدمات در جریان است. تعداد کل کارمندان این مؤسسه ۲۶۲۰۰ نفر گزارش شده است. از ۱۳سپتامبر ۲۰۰۸ آواز ورشکستگى این مؤسسه بلند شد و علیرغم تلاش بانک فدرال تغییرى صورت نگرفت و در نهایت در ۱۵ سپتامبر کارمندان آن با جابه جایى کلیه متعلقات این مؤسسه رسماً ورشکستگى آن را به همگان اعلام کردند. ورشکستگى این مؤسسه پس از ورشکستگى مؤسسه Drexel Burnham Lambert در ۱۸ سال قبل، بزرگترین محسوب مى شود.این بانک سرمایه گذارى « لمن برادرز» با ۲۵۰۰۰کارمند در ماه هاى اخیر مجبور شد به جاى دریافت اقساط وام هاى پرداختى، املاک را تملک کند و در نتیجه متحمل صدها میلیارد دلار خسارت شد. این مؤسسه به منظور جبران شکست خود از مؤسسات دیگر مبالغ زیادى قرض گرفت اما درنهایت نتوانست دوام بیاورد. پس ازعلنى شدن زیان این بانک سهامداران بانک هاى دیگر نیز براى جلوگیرى از خسران دست به فروش سهام خود زدند. از طرفى از آنجا که اکثر سپرده گذاران « لمن برادرز»، مؤسسات معتبر مالى دیگر بودند، با ورشکستگى این بانک دیگر بانک هاى مرتبط نیز با کسرى بودجه شدیدى رو به رو شدند. به این ترتیب مشکلات به صورت زنجیره اى از یک بانک به بانک هاى دیگر و در نتیجه به بازار آمریکا واروپا منتقل شد.ورشکستگى این مؤسسه تکان شدیدى به بازارهاى مالى و دیگر کشورهاى صنعتى که این شرکت در آن ها فعالیت گسترده اى داشت وارد ساخت. طبق برآورد ها ورشکستى این شرکت حدود۱۰۰ میلیارد دلار به مؤسسات بیمه کننده اوراق بهادار این شرکت ضرر خواهد زد. به علاوه اینکه این مسأله به شدت تبادلات بین بانکى را کاهش داده است که باز هم مى تواند عامل مؤثرى در ادامه بحران مالى محسوب شود.
ورشکستگى شرکت بیمه :AIG
بزرگترین شرکت بیمه آمریکایى درسال ۱۹۱۹ درشانگهاى چین با نام AIG تأسیس شد که وابسته به ساختمان مرکزى آمریکا در شهر نیوریورک بود. این شرکت هیجدهمین شرکت مردمى شناخته شد که در نقاط زیادى از جهان از جمله پاریس و هنگ کنگ دفتر نمایندگى دارد. در ۱۶ سپتامبر ،۲۰۰۸ AIG پس از روبه رویى با بحران نقدینگى تا حد زیادى نزول پیدا کرد و تلاش براى بازگرداندن آن به حالت اول بى نتیجه ماند. بالاخره در ۲۲ سپتامبر به طور رسمى این مؤسسه از میانگین صنعتى سهام Dow jones حذف شده و در ۲۴ اکتبر بدهى آن به ۸/۱۲۲ میلیارد دلار رسید.
تخریب چهره GM and Chrysler
با شروع بحران مالى آمریکا، وام گرفتن نیز دچار مشکل شد. بنابر این این شرکت مجبور شد با دادن بیش از ۳۰ درصد تخفیف در ماه هاى نوامبر و سپتامبر، همه را به خرید تشویق کند. این روند به همراه بدهى ۳۴ میلیارد دلارى منجر به تخریب چهره همیشه جذاب مؤسسه تولید خودروى GM and Chrysler شد. این شرکت اعلام کردکه به دلیل بحران اقتصادى حاکم و کاهش تقاضاى خرید خودرو در بازارهاى داخلى و خارجى درصدد است تعداد ۲۵۰ هزار خودرو ازتولیدات خود را در سه ماهه نخست سال ۲۰۰۹ کاهش دهد. این درحالى است که چندى پیش تولید حدود۶۰ هزار دستگاه از خودروهاى خود را کاهش داده بود. میزان فروش تولیدات این شرکت به پایین ترین رقم در۲۶ سال گذشته رسیده است.
Citigroup
این شرکت خدمات مالى آمریکایى وابسته به نیویورک در سال ۱۸۱۲ تأسیس شد و با ۳۰۰۰۰۰ کارمند درآمد خالصى برابر با ۶۱۷/۳ میلیارد دلار دارد. تعداد حساب هاى موجود درآن به بیش از ۲۰۰ میلیون در بیش از ۱۰۰ کشور مى رسد و از سال ۱۹۹۷ مطابق با میانگین سهام Dow jones پیش رفته است. این مؤسسه در پى بحران مالى جهانى سال ،۲۰۰۸ بسیار خسارت دید اما در نهایت در نوامبر ۲۰۰۸ با طرح نجات مالى آمریکا از ورشکستگى نجات یافت. بزرگترین سهام داران این شرکت سنگاپور و خاورمیانه محسوب مى شوند.
:Fannie Mae and Freddie Mac
این تشکل اقتصادى شبه دولتى در سال ۱۹۷۰ در آمریکا بنا شد و از آن پس به ارائه خدمات مالى پرداخت. تعداد کارمندان آن ۵۲۸۱ نفر بوده و درآمد خالصش حدود ۳ میلیارد دلار نزول داشته است. طبق مصوبه اخیر این سازمان ارائه دهنده وام درسال ۲۰۰۹ نیز همچنان در محدودیت هاى سال قبل باقى خواهند ماندو میزان وام آن از ۴۱۷۰۰۰ دلار براى اکثر نقاط آمریکا بیشتر نمى تواند باشد. البته براى بعضى ازشهرها و کشورها درآمریکا این میزان ممکن است متفاوت باشد.
:Wall Street
مرکز مبادلات سهام و بورس نیویورک است که در پى بروز بحران مالى به شدت دچار نزول شد. این بخش درسال ۱۹۷۰ توسط Henry B.R.Brown کار خود را شروع کرد و از آن پس نبض تجارت نیویورک و در نتیجه آمریکا شناخته شد و از آنجا که مرکز بحران آمریکا بود، این بخش ازبزرگترین صدمه دیدگان محسوب مى شود.
:Moodyصs
این مؤسسه سرمایه گذارى ابتدا در سال ۱۹۰۳ پایه ریزى شد اما در سال ۱۹۰۷ به دلیل اختلالات بورس و کمبود سرمایه این شرکت دوام نیاورد وبه مدت ۲ سال صحنه راترک کرد اما دوباره در سال ۱۹۰۹ با ایده هاى جدیددر صحنه حاضر شد. بنابر این مى توان گفت کهMoodyصs عملاً در سال ۱۹۰۹ توسط John Moody در نیویورک تأسیس شد. کار این مؤسسه اجراى تحقیقات مالى و تحلیل روند تجارى است و طبق نمودار استاندارد جهانى جلو مى رود.
Moodyصs که ۴۰ درصد از سهام جهانى را به خود اختصاص مى دهد در روند بحران مالى آمریکا دچار نزول شدید شد. Moodyصs، با جمع آورى اطلاعات وفراهم آوردن تجهیزات موردنیاز در تحلیل، خطرات مالى را بررسى کرده ونظرات و پیشنهادات خودرا در خصوص آن به اطلاع دیگران مى رساند. این مؤسسه بیش از ۹۳۰۰ حساب رادر۲۴۰۰ مؤسسه در سراسر جهان تحت کنترل دارد وهمه افراد مى توانند از طریق سایت www.Moodyصs.com به خدمات این مؤسسه در زمان نیاز دسترسى داشته باشند. Moodyصs در بیشتر مراکز مالى جهانى دفتر نمایندگى دارد و تعداد کارمندان آن به ۳۰۰ نفر مى رسد.که از این تعداد ۱۰۰۰ نفر تحلیل گران سازمان مى باشند.
– گروه سرمایه گذارى :Citadel
این مؤسسه مالى در سال ۱۹۹۰ توسط تاجرى به نام Kenneth C.Griffin در شیکاگو تأسیس شد. تعداد کارمندان این مؤسسه بالغ بر ۱۲۰۰ و کار اصلى آن سرمایه گذارى مى باشد. Citadel در شهرهاى بسیارى ازجمله شیکاگو، نیویورک، سان فرانسیسکو، لندن و هنگ کنگ نمایندگى دارد. در سال۱۹۹۸ رشد سرمایه این مؤسسه به بیش از ۱ میلیارد دلار رسید. Citadel از جهت بهره مندى از روش هاى مدیریتى مختلف و چند منظوره، دومین بخش سرمایه گذارى بزرگ جهان مى باشد در سال ،۲۰۰۶ Citadel به عنوان اولین مؤسسه اى شناخته شد که اوراق قرضه را بیمه مى کرد وطبق گزارش خود این شرکت، سودآن از اوراق قرضه شرکت هاى لمن برادرز گلدمن ۲ میلیارد دلار برآورد شده است.
-خسارت مالى شدید ایسلند:
این کشور با ورشکستگى ۳ بانک اصلى، نقدینگى برابر با ۰ و بیکارى ۳۰۰۰۰۰ نفر از جمله کشورهایى است که متحمل بیشترین ضرر شده است. صندوق بین المللى پول مبلغى برابر با ۱/۲ میلیارد دلار را به عنوان کمک براى نجات از بحران براى این کشور در نظر گرفته است.

تصاویر جدید بنیامین بهادری در کنار زن سال هند

تصاویر و حواشی حضور سحر قریشی و بازیگران در جشن پیراهن استقلال

عکسی جدید از آنا نعمتی و برادرش در رستوران

تصاویر جدید از هدیه تهرانی و مهران مدیری در سری جدید «قلب یخی»

عکس هایی از عروسی گلزار و النازشاکردوست در یک فیلم عروسی

دو عکس متفاوت الناز شاکردوست با عروسک گوفی و در آمبولانس

تصاویر نرگس محمدی به همراه مادرش در کنسرت موسیقی

تصاویری از حضور هنرمندان در کنسرت بابک جهانبخش

تبلیغ فروشگاهی

مطالب مرتبط با این موضوع

اجباری اجباری، ایمیل شما هرگز منتشر نخواهد شد