رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

By registering with this blog you are also agreeing to receive email notifications for new posts but you can unsubscribe at anytime.


رمز عبور به ایمیل شما ارسال خواهد شد.


کانال رسمی سایت تفریحی

دکه سایت


نظر سنجی

نظرسنجی

به نظر شما کدام سریال امسال ماه رمضان بهتر است؟

Loading ... Loading ...

کلیپ روز




logo-samandehi

تصاویری از فرش قرمز اختصاصی برای بازیگران دیر رسیده در جشنواره فجر

عکس از جشن تولد ۳۸ سالگی آزاده صمدی

مصاحبه از زندگی شخصی امیرحسین مدرس و همسر دومش

عکس همسر آزاده نامداری و دخترش گندم

عکس جدید مهناز افشار و دخترش لینانا

نامه عسل پورحیدری در شبکه اجتماعی پس از خاکسپاری پدر

عکسی جالب از تینا آخوندتبار با دستکش بوکس در حال ورزش

تصاویر تبلیغاتی الیکا عبدالرزاقی و همسرش امین زندگانی

رتبه بدهید:

به مناسبت روز کودک و رسانه

وقتی برنامه های تلویزیون امروز را با یکی دو دهه پیش کودکی خودمان مقایسه می کنیم،به این نتیجه می رسیم که شاید از لحاظ فرم در این برنامه ها پیشرفت حاصل شده باشد، ولی عشق و علاقه ای که در آن دوران در برنامه سازان دیده می شد، اکنون کمتر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز ۱۹ اسفند ماه و روز جهانی کودک و رسانه است. مسلماً دوران کودکی از تاثیرگذارترین و تعیین کننده ترین دوران عمر هر فرد است. دورانی که خوب، بد، زشت و زیبا زندگی آینده تمام کودکان را رقم می زند، به همین علت رسانه های عمومی به ویژه صدا و سیما به عنوان فراگیرترین رسانه ارتباط جمعی باید به این دوران توجه ویژه داشته باشند.

اکنون که به دوران کودکی هم نسلانمان نگاه و برنامه های تلویزیون آن زمان را با برنامه هایی که امروز برای بچه ها پخش می شود، مقایسه می کنیم به این نتیجه می رسیم که شاید از لحاظ فرم در این برنامه ها تفاوت و گاهی پیشرفت حاصل شده باشد، ولی عشق و علاقه ای که در آن دوران در برنامه سازان دیده می شد، اکنون آشکارا کمتر شده و در تولید برنامه های کودکان به رج زدن تعدادی موضوع از پیش تعیین شده اکتفا می شود. در حالی که کار هنری خصوصاً برای کودکان بیش از هر چیز کار دل است.

آثار شاخصی چون “محله بهداشت”، “محله برو و بیا”، “مدرسه موش ها” و .. اکنون به گفتگوی دو یا چند نفره مجری و عروسک ها بدل شده اند و از ابتدا تا انتها مشغول نصیحت کردن کودکان و دادن پیام های بهداشتی، اجتماعی و فرهنگی به آنها هستند. البته در میان برنامه هایی که پخش می شود گروه “فیتیله دو” با بازی محمد مسلمی، علی فروتن و حمید گلی یا عمو پورنگ موفق بودند و نمی توان از موفقیت آنها چشم پوشی کرد.

این دو گروه در این سال ها تلاش کردند خانواده ها را همراه با بچه ها به دیدن برنامه شان دعوت کنند تا از تماشای چنین برنامه های لذت ببرنند. گرچه این کار در این سال ها که زندگی ماشینی شده است، دشوار بوده، اما این دو گروه سعی کردند تا این اتفاق بیفتد. اما تنها این دو گروه نمی توان بار بقیه برنامه سازان را به دوش بکشند و باید در این باره با بهره بردن از برنامه سازان قدیمی و تربیت نیروهای جوان فکری در این باره کرد.

گرچه شبکه دو به عنوان شبکه کودک و خانواده تعریف شده است و از چندی پیش گروه کودک به دو بخش خردسال و کودک و نوجوان تقسیم شده است، اما هنوز تا اتفاق های خوب فاصله زیادی داریم. البته از زمانی که علی زارعان به عنوان مدیر گروه خردسال و کودک شبکه دو منصوب شد تلاش کرده در این گروه منجر به اتفاقات نویی شود، به همین دلیل دست روی موضوع های متنوع برای تهیه برنامه زده است.

اما گروه نوجوان هنوز نتوانسته به قوام مناسبی برسد و شاهد برنامه های ضعیفی همچون “سی یا ۳۰” هستیم که به شکل ضعیفی اخبار سیاسی را با زبان نوجوانان نقل می کند. مسلماً ساخت برنامه در گروه نوجوان مشکل تر و حساس تر از دیگر گروه ها است و باید مدیران و برنامه سازان در این باره دقت نظر بیشتری داشته باشند تا شاهد رشد برنامه های مناسب باشیم.

برای اینکه کودک چیزی را بپذیرد در مرحله اول باید با او همدلی ایجاد کنیم و به همین دلیل ناچاریم تصاویری را مقابل چشمانش بنشانیم که او از دیدن آنها شاد شود و احساس کند عروسک یا کودکی که در تلویزیون می بیند، از جنس خود اوست. بچه ها بیش از هر چیز نیاز به پرواز ذهن و آموزش هایی دارند که به خلاقیت آنها بیفزاید. خلق فضاهای دور از ذهن که توانایی ذهنی کودک را افزایش می دهد و ناممکن ها را از پیش پای او بردارد، از مهمترین اصولی است که برنامه سازان تلویزیون باید مد نظر قرار دهند.

از سوی دیگر با نگاهی به انیمیشن های مطرح جهان از جمله پلنگ صورتی، تام و جری و … به چه نتیجه ای می رسیم؟ چند درصد اپیزودهای این آثار انیمیشن پیام های اخلاقی را مد نظر قرار می دهند. به سادگی می توانیم دریابیم که درصد بسیار کمی از اپیزودها به این گونه آموزش ها اختصاص می یابد و بقیه اپیزودها در خدمت خلق روابط و موقعیت های دور از ذهن و غریب هستند.

برخی برنامه های کودک و نوجوان تلویزیون مدت هاست به لحاظ فرم در یک دور باطل افتاده اند. ترکیب عروسک با کسی که او را خاله صدا می زنند، ترکیبی قدیمی و کسالت بار است که در جدیدترین شکلش جای خاله با عمو، دایی و پدربزرگ عوض می شود و در حقیقت تغییر خارق العاده ای اتفاق نیفتاده است. فرم پایه همان است که بود و تنها رنگ و لعاب اثر عوض شده است. گویی برنامه سازان ما جرات و جسارت رفتن به سمت ساخت ها و فرم های جدید را ندارند و ترجیح می دهند از همان فرم تجربه شده پیشین استفاده کنند.

از سوی دیگر شاهد هستیم هیچ وقت بودجه کارهای الف ویژه به کارهای کودک اختصاص نمی یابد، در حالی که مدیران می توانند هر سال بودجه یک کار الف ویژه را برای آثار کودک در نظر بگیرند تا بچه ها بدانند که آنها هم دیده می شوند و تلویزیون همانند فرزند سر راهی به آنها نگاه نمی کند.

با تمام این تفاسیر به نظر می رسد کودکان امروز چه به لحاظ تولیدات داخلی و به چه لحاظ انیمیشن های خارجی خریداری شده نسبت به نسل های گذشته نیاز روحی شان تامین نمی شود و بعید است خاطرات خوش همانند آنچه نسل دوم از دوران کودکی خود به یادگار دارد برای آینده خود به یادگار ببرند. امید است در این باره مسئولان فکری بیاندیشند.

محمد عودباشی

تصاویر جدید بنیامین بهادری در کنار زن سال هند

تصاویر و حواشی حضور سحر قریشی و بازیگران در جشن پیراهن استقلال

عکسی جدید از آنا نعمتی و برادرش در رستوران

تصاویر جدید از هدیه تهرانی و مهران مدیری در سری جدید «قلب یخی»

عکس هایی از عروسی گلزار و النازشاکردوست در یک فیلم عروسی

دو عکس متفاوت الناز شاکردوست با عروسک گوفی و در آمبولانس

تصاویر نرگس محمدی به همراه مادرش در کنسرت موسیقی

تصاویری از حضور هنرمندان در کنسرت بابک جهانبخش

تبلیغ فروشگاهی

مطالب مرتبط با این موضوع

اجباری اجباری، ایمیل شما هرگز منتشر نخواهد شد